gallery/ebike

Bosch PowerTube 500

Akkuintegráció a Bosch rendszerekben is 2018-tól. 

Az utóbbi évek egyik fő törekvése az integráció mind normál kerékpárok, mind e-bike –ok esetén. Általános jelenség a bowdenek, vezetékek, adapterek, de akár a fő alkatrészek elrejtése, nem csak az esztétika, de a zavartalanabb működés és használat céljából is. Az elektromos kerékpárok külső megjelenése egyre kevesebbet árul el a tartalomról, a kisebb méretű, vázban rejtve elhelyezett motorok és akkuk a hagyományos kerékpárokhoz hasonlatos megjelenést kölcsönöznek az elektromos rásegítéssel rendelkező kétkerekűeknek is. Akku integráció terén a Brose rendszerei voltak az úttörők, de 2018-tól a Shimano és a Bosch is kínál vázon belül elhelyezett akkumulátoros rendszert.  A Bosch a saját fejlesztését PowerTube 500 névre keresztelte, nevében egyszerre utalva a váz alsócsőben elhelyezett áramforrásra és annak teljesítményére.

Bosch PowerTube 500 Bulls

Kezünkbe véve az új PowerTube 500-t, azonnal érzékelhető a kompakt hatás és az erős alumínium burkolat. Az akkumulátor 349x84x65 mm méretű és kétféle kialakításban érhető el. Ez biztosítja a kerékpárgyártók számára a választási lehetőséget, hogy kicsit laposabb, vagy a magasabb, de karcsú, függőleges kialakítással rendelkező verziót válasszon és építsen be. A két verzió különféle csatlakozó pozícióval rendelkezik, így nem kompatibilisek egymással.

Bosch PowerTube 500 Bulls

Mindkét – laposkás vagy függőleges - kiépítésű PowerTube 500 akku kompakt, 349x84x65 mm.

A választás szabadsága: a kerékpárgyártó a váz- és csőgeometrihoz passzoló akkkumlátort választhatja és építheti be a kerékpárjába.

A kompakt és stabil konstrukciójú PowerTube 500 tömege 2,8 kg, ami kb. 200 g-al nehezebb, mint a hagyományosnak nevezhető külső PowerPack 500. A belsőség teljes mértékben meggyezik a PowerPack 500-al, így új cellákat vagy elektronikát nem találunk benne. Ezáltal a PowerTube 500 kompatibilis az aktuális Bosch motorokkal, így a jövőben minden egyes kerékpáron megjelenhet a kompatibilis integrált akkumulátoros rendszer.

A tervezés során a Bosch nagy hangsúlyt fektetett az egyszerű kezelhetőségre, az akkumulátorok gyorsan ki és beszerelhetőek, így nem okoz gondot egy hosszú, egész napos túra során a gyors akkucsere sem.

Bulls Six50 AM Bosch PowerTube 500

Bulls Six50 AM sorozat előrevetíti a rendszer sikerességét:

gallery/first-look-bulls-e-mountainbike-2018-25-980x653
gallery/first-look-bulls-e-mountainbike-2018-31-980x653

BULLS Six50 AM4 adatlap:

Villa:                                     FOX 36 FLOAT Factory 150 mm
Tag:                                      FOX FLOAT DPS 150 mm
Motor:                                  Bosch Performance CX
Akku:                                   Bosch Powertube 500 Wh

Fékek:                                 Magura MT-Trail
Váltás/meghajtás:               Shimano Deore XTR/Deore XT
Nyeregcső:                         Kindshock Lev Integra
Kormányszár:                     Monkey Link 55 – 65 mm
Kormány:                            BULLS 760 mm
Külsők:                               Schwalbe Magic Mary 2.8″
Kerékszett:                         DT Swiss H-1700 Spline

Forrás: ebike-mtb.com